• Jeugdschaker Joppe den Breejen

Verrassende maar verdiende zege tweede schaakteam

14-11-2015, 11:50 | Lezersnieuws | Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de tweede ronde van de Promotieklasse van de RSB verrassend gewonnen van favoriet Charlois/Europoort 4. Teamleider Leo Koppelaar zag al zijn staartborden winnen, hetgeen genoeg was voor de 5-3 winst op de Rotterdammers. En die uitslag was zeker niet geflatteerd.

De Sliedrechtse reserves begonnen weer met een achterstand aan de wedstrijd. Kopman Kees Wessels had vooruit gespeeld en verloren. De ruggen werden gerecht en de Rotterdamse favorieten kenden een heet avondje. Vooral de Sliedrechtse staartborden deden zich gelden. Daar zat de jeugd van Sliedrecht tegen die van Charlois en daar werd het toch wel enigszins verrassend 2-0 voor de Sliedrechtse talenten Jorik Klein en Adrian Mensing.

Daarvoor had Wout Boer al voor de gelijkmaker gezorgd door de Rotterdamse topscorer van vorig seizoen hardhandig van het bord te zetten.

Vervolgens zorgde Floris Verweij natuurlijk in tijdnood voor spektakel. En dat spektakel werd zijn tegenstander teveel, zodat deze in verloren stelling door de vlag ging. Vervolgens vergooide Hans Klein een gewonnen stelling en kon hij opgeven.

Het werd nog spannend, omdat ook Jerry van Rekom een gewonnen stelling verknalde. Het kwam toen op Teunis den Rooijen aan. In tijdnood wist hij zijn tegenstander uiteindelijk op de knieën te krijgen.

Dat betekende de tweede winst voor Sliedrecht 2, dat na de promotie van vorig seizoen verrassend goed scoort. Maar zal dat zo blijven? Teamleider Koppelaar gelooft daar zeker in en zal voor de volgende wedstrijd opnieuw met een verrassende opstelling komen.

Jeugdschaker Joppe den Breejen stijgt met stip

SLIEDRECHT - In de zevende ronde van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Joppe den Breejen goede zaken gedaan. Tegen Samuël Gijsen wist hij fraai te winnen en door deze zege steeg Joppe naar de vierde plaats in de eerste groep, vlak achter de top 3.

Bovenaan staan Luana Mensing en Yochanan Alberts, met vlak daar achter Hendrik Donders

Verrassend was de keurige remise van Maarten Hartkoren tegen Roland Kop.

In de tweede groep was er fraaie winst van Matthew Verhoef tegen Surajan Kharatnam. Matthew is nog maar net lid, maar gaat met de week beter schaken.

Bart van de Beek wist koploper Rafaël Alberts beentje te lichten. Daardoor is de top dichter bij elkaar gekomen. Rafaël staat nog steeds bovenaan, vlak voor Miquel Verhoef en voor Bart.