• Steven Bakker met een one-hander namens Merwede/Multiplaat

    Bernadette Struijk

Voortvarende start Merwede/Multiplaat levert winst op in streekderby

11-03-2019, 09:25 | Lezersnieuws | Vincent

Zaterdag 9 maart was Vriendenschaar uit Hardinxveld te gast in Sporthal De Stoep. Voor Vriendenschaar zou winst belangrijk zijn om los te komen van Rust Roest in de strijd om de eerste plek in de eerste klasse.

Merwede/Multiplaat ging voortvarend van start. Binnen een kwartier spelen wisten ze via Tessa, Mariëtte, Steven & Ramon een score van 8-2 op het bord neer te zetten. Vriendenschaar wist lang niet wat ze met dit sterk spelende achttal aan moesten maar omdat de doelpuntenmachine van Merwede/Multiplaat voor een lange periode stokte, gingen de teams met een gelijke stand van 10-10 de rust in.

Direct na het fluitsignaal kon Merwede/Multiplaat via een schot van Ramon weer de leiding nemen. Dit was helaas van korte duur want Vriendenschaar nam het weer over en tekende via een afstandsschot de 11-11 aan.

Door goed reboundend werk van Twan & Ramon kon Merwede/Multiplaat mee blijven scoren en tot de 15-15 bleef het zeer spannend voor het publiek in de volle sporthal. Na een doelpunt van de ingevallen Iris was het gedaan voor Vriendenschaar en kon Merwede/Multiplaat de winst binnenhalen met een uiteindelijke eindstand van 19-16.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op de planning voor Merwede/Multiplaat. Om 19.35u komt Albatros uit Zwijndrecht op bezoek in Sporthal De Stoep.

Scores: Ramon van Meeteren 5x, Tessa Visser, Vincent Bakker, Steven Bakker 3x, Mariëtte, Dennis, Iris, Robbert en Twan 1x