• Met elkaar voor elkaar!

Vrijwilligerswerk: een goed voornemen voor 2016!

05-01-2016, 14:31 | Lezersnieuws | Stichting Welzijnswerk Sliedrecht

Na het afsluiten van 2015 is 2016 voor velen weer begonnen met de bekende goede voornemens. Bekijk je de Top 10 Nieuwjaarsvoornemens 2016, dan springt daar, naast "Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden", "Stoppen met roken en drinken" en "Afvallen" ook uit: "Iets weggeven aan anderen".

Iets weggeven aan anderen

Met "iets weggeven" wordt niet persé geld bedoeld. Het kan ook zijn dat je besluit om elke week een paar uur vrij te maken om de boodschappen van je oude buurvrouw of buurman te doen en een praatje met haar of hem te maken. Of dat je eindelijk dat vrijwilligerswerk in het buurthuis of verzorgingshuis gaat doen wat je al heel lang leuk lijkt. Tijd is veel waardevoller dan geld en andere materiële zaken. Dit is een cliché, maar daarom niet minder waar.

Het mes snijdt aan 2 kanten

Je hoeft niet werkloos te zijn om aan vrijwilligerswerk te denken. Veel mensen doen naast hun betaalde baan of huishouden vrijwilligerswerk. Leeftijd speelt ook geen rol: van 15 tot 85, er is voor iedereen wel iets wat aansluit bij de interesses. Als je graag een goede invulling aan je dag wilt geven, (nieuwe) sociale contacten wilt opdoen, dan is vrijwilligerswerk een goede manier om je goed of beter te voelen. Bedenk wat jij leuk vindt om te doen, wat je kunt of waar je ervaring in wilt krijgen en kom in actie voor jezelf en voor een ander.

135 vacatures in Sliedrecht

Op het gebied van vrijwilligerswerk zijn er momenteel 135 vacatures in Sliedrecht. Zoveel vacatures, zoveel verschillende functies in alle denkbare sectoren. Loop eens binnen tijdens het spreekuur van het Vrijwilligerspunt en laat u informeren over de mogelijkheden. Het inloopspreekuur is op maandag van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met C. Brouwer, tel. 0184-416 729 of e-mailen vrijwillig@welzijnswerksliedrecht.nl.

Kijk ook eens op de website van het Vrijwilligerspunt in Sliedrecht:

www.welzijnswerksliedrecht.nl (klik op Vrijwilligerspunt).