• Links: de trotse Lin van Kooten met het zilver

    dhr. v. Kooten

Zilver voor Lin van Kooten van Synergos

17-02-2019, 12:23 | Lezersnieuws | Elly

Zaterdag 16 februari waren de tweede voorwedstrijden voor de 3e divisie turnsters van Synergos. Deze vonden plaats in de turnhal in Amsterdam.

In de eerste ronde turnden Chloé Lewaherilla en Lin van Kooten, beiden pupil 1, hun oefeningen. Er waren 17 deelneemsters. Lin had een topdag en behaalde op alle onderdelen mooie punten. Haar beste onderdeel was de turnmat, zij behaalde met haar vloeroefening de 4e plaats. Doordat Lin heel stabiel turnde in de meerkamp behaalde zij hier de 2e plaats en dus een zilveren medaille. Door deze mooie uitslag heeft Lin heeft zich geplaatst voor de finale van het district Zuid-Holland en de halve finale van het NK.

Chloé begon haar wedstrijd met sprong en dit was de aanzet voor een hele mooie wedstrijd met een uitschieter op het rek. Met haar strakke oefening op dit onderdeel werd ze eerste en sleepte zo een toestelfinale in de wacht. Ook de andere onderdelen gingen goed waardoor ze 6e  is geworden in de meerkamp.

Maryse van den Bos turnde haar tweede voorwedstrijd in de categorie pupil 2. Hier deden 20 meisjes aan mee. Maryse begon sterk en gefocust op de balk, zij behaalde op dat onderdeel de 7e  plaats. Ook op de andere onderdelen behaalde Maryse mooie punten en heeft zij zich behoorlijk verbeterd. In de meerkamp werd ze 11e.

Nadat Inge de Haan, jeugd 1, haar eerste voorwedstrijd door een blessure miste, liet ze in Amsterdam haar oefeningen zien in een veld met 24 deelnemers. Zij begon als eerste op vloer, het is altijd spannend om als eerste te beginnen. Inge behaalde mooie punten bij de verschillende onderdelen en werd zelfs 3e op de balk waar ze een mooie strakke oefening liet zien. In de meerkamp is zij 7e geworden.

Als laatste was Lois de Jager aan de beurt bij de junioren. Het is haar eerste jaar in de 3e  divisie en zij heeft, na een langdurige blessure, hard getraind waardoor ze zich sterk heeft verbeterd en nette oefeningen turnde. En dat heeft zich uitbetaald in mooie punten en een 12e plaats.

Na de twee voorwedstrijden wordt gekeken naar de beste wedstrijd van de turnsters en op basis van hun ranking zal bekend worden, wie zich heeft geplaatst voor de finale van het district Zuid-Holland op zaterdag 16 maart in Amsterdam. Onder voorbehoud zijn dat: Lin, Chloé, Maryse en Inge.