• Voor iedere prijswinnaar een kleine attentie, uiteraard om de boel weer wat op te fleuren

    Jan Wieman

Zonnebloemwedstrijd goed voor buurtbinding

02-09-2016, 22:40 | Lezersnieuws | Jan Wieman

SLIEDRECHT. Op vrijdag 2 september werd onder grote belangstelling van de bewoners van de wijk Groeneweer/Reinenweer de uitslag van zonnebloemenkeuring bekend gemaakt.

In het voorjaar kregen alle bewoners van het uit 110 woningen bestaande wijkje tijdens het pleinfeest een potje met zonnebloemzaden met het verzoek de zonnebloemen op te kweken. Omdat de potjes gevuld waren met allerlei verschillende soorten zonnebloemzaadjes werden diverse prijzen uitgereikt. Niet alleen werd de prijs voor de hoogste zonnebloem, maar ook de originaliteitprijs en de prijs voor de mooiste en de meest compacte border uitgereikt. Mevrouw Langelaan kweekte de hoogste bloem die maar liefste 1.98m hoog werd en een doorsnee had van 30 cm. De prijswinnaars onthulden tijdens de prijsuitreiking hun geheim: tegen praten, op tijd water geven, een beetje koemest er omheen, of rustig op de bank blijven liggen ze groeien toch wel.

Alice Noordzij, lid van het buurtcomité, had pech, haar 3 meter hoge bloemen knakten 2 dagen voor de jurering, door een plotselinge windvlaag. Maar zij zag wel een positief resultaat van deze wedstrijd: "dit is weer goed voor de buurtbinding, de bewoners gaan elkaar steeds beter kennen."

Comitévoorzitter Joost Verhoef beloofde voor de toekomst meer acties o.a. een kofferbakverkoop en bij het 40-jarig bestaan van de wijk een groter feest om de onderlinge binding in de wijk nog meer te bevorderen. Aan alle aanwezigen werd een fotocollage van de winnende bloemen uitgereikt.