Actie Schoenendoos 2019

09-11-2019, 16:17 | Lezersnieuws | Johan

In voorgaande jaren werden tientallen, gevulde schoenendozen afgeleverd aan het centrale punt, voor verzending naar Afrika en andere landen. Ook dit jaar doet de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat mee aan de Actie Schoenendoos van Actie4Kids.

Het is eigenlijk heel eenvoudig: Je neemt een lege schoenendoos en beplakt deze met vrolijke plaatjes, voor een jongen of een meisje in de leeftijd van 2-14 jaar. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De dozen worden dit jaar door Actie4Kids aan kinderen gegeven in Sierra Leone – Malawi – Togo – Roemenië – Moldavië en in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

Inhoud
De doos vul je met bijvoorbeeld schoolspullen zoals schriften, pennen, potloden, gum, puntenslijper, klein speelgoed (knuffel, autootje, poppetje) of simpele toiletartikelen (tandpasta, tandenborstel, zeep). Snoep, etenswaren en/of geld zijn niet toegestaan. 

Afgeven
De gevulde doos kan vrijdag 22 november 2019  tussen 18.00 – 19.00 uur worden ingeleverd in De Voorhof, Middeldiepstraat 6.