• CrossFit Sliedrecht

    Kim Bons Fotografie
  • Zwembad workout

    Kim Bons Fotografie
  • Vrijwilligers

    Kim Bons Fotografie

Eerste editie The Aquila Throwdown bij CrossFit Sliedrecht enorm succes

22-10-2019, 19:50 | Lezersnieuws | Jeroen

SLIEDRECHT - Afgelopen weekend vond de eerste editie van The Aquila Throwdown plaats bij CrossFit Sliedrecht. Na een kwalificatie van bijna 100 deelnemers, stonden op 18 en 19 oktober 2019 de beste 30 mannen en vrouwen in de finale van deze spectaculaire CrossFit wedstrijd.

Dé CrossFit wedstrijd van de regio
Een throwdown is een bekende term binnen de CrossFit-wereld. Het is een wedstrijd waarbij de deelnemers strijden om de titel ‘fitste atleet’. Aan The Aquila Throwdown deden naast 6 leden van CrossFit Sliedrecht, ook atleten van omliggende CrossFit boxen uit Zwijndrecht, Dordrecht en Papendrecht mee. Het toernooi ging zelfs de grens over: er waren 5 Duitse en Belgische deelnemers.

Pull-ups in het zwembad
Het toernooi werd op vrijdagavond afgetrapt in Bronbad De Lockhorst, gesponsord door Den Breejen. De organisatie haalde meteen alles uit de kast en diezelfde dag werd een groot pull-up rek geplaatst door GorillaGrip. Voor de eerste workout moesten de atleten zo snel mogelijk 4 rondes afleggen van 25 meter zwemmen, 10 pull-ups en 25 meter zwemmen. 

Zware workouts met obstakel
Op zaterdagochtend werden de deelnemers verwacht bij CrossFit Sliedrecht. Daar was een obstakel met een monkeybar geplaatst door GPS Steigerbouw, die gebruikt werd voor één van de workouts. In totaal deden de atleten 3 zware workouts, waarna de beste 4 mannen en vrouwen zich plaatsten voor de finale. Steven ’t Hart van het Rotterdamse CrossFit Nultien en Manon Kranendonk van CrossFit Zwijndrecht mogen zich na 5 workouts de winnaars noemen van deze eerste editie van The Aquila Throwdown.

Sliedrechtse vrijwilligers
Ook 6 eigen leden van CrossFit Sliedrecht plaatsten zich voor The Aquila Throwdown. Daarnaast hebben meer dan 50 vrijwilligers zich ingezet om er een succesvol en onvergetelijk event van te maken. Bijna alle leden hebben een steentje bijgedragen aan The Aquila Throwdown.

Eigenaar en organisator Jeroen Bakker is dankbaar: “Het is ongekend wat een saamhorigheidsgevoel we bij CrossFit Sliedrecht hebben, dat zoveel van onze leden zich ingezet hebben om dit evenement zo groot te maken. Ik heb echt genoten. Mijn droom was om dit toernooi het grootste CrossFit evenement van de regio te maken. Door elementen zoals het zwembad en het obstakel, een ijzersterke social media campagne en een geweldig strakke organisatie, hoop ik dat we hiermee het toernooi en onze box op de kaart hebben gezet. Ik kijk al uit naar volgend jaar!