Lokaal nieuws

SLIEDRECHT. In Bibliotheek AanZet zitten ze klaar, de vrijwilligers van het digitale inloopspreekuur meestal zijn ze met drie of vier zodat de bezoekers niet lang hoeven te wachten. Want het kan soms behoorlijk druk zijn. Op vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur kan iedereen er terecht met vragen over digitale apparatuur, hun hulp is gratis maar zij geven geen...
Cartoon Ron Bel
Advertorial
SLIEDRECHT / H'VELD-G'DAM Trinette den Hamer uit Hardinxveld-Giessendam maakt voornamelijk werk in opdracht. Ze maakt treffende pastels van huisdieren,...
SLIEDRECHT Met ingang van donderdag 5 september staat het Gemeentenieuws in huis-aan-huisblad Het Kompas Sliedrecht. De afgelopen vier jaar werden de gemeentelijke pagina's gepubliceerd in De Merwestreek. Het contract met die krant liep af en daarom is het Gemeentenieuws opnieuw aanbesteed.
DEN HAAG Het nieuwe provinciebestuur van Zuid-Holland is bekend. De komende vier jaar zetten CDA, VVD, ChristenUnie en SGP, GroenLinks en PvdA zich in om Zuid-Holland beter te maken. "Elke dag beter", zo luidt de titel van het coalitieakkoord. Het CDA is verheugd met het resultaat van de onderhandelingen.
Advertorial
Dordrecht heeft iets nieuws: World of Hearing. Het is de hoorwinkel van de toekomst waar expertise en beleving centraal staan.
SLIEDRECHT Gökhan Torun, gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid, neemt ook met grote regelmaat deel aan de protest-actie en brengt veel zaterdagen "zijn" emmertje naar de overkant. Gökhan is 26 jaar oud, weliswaar geboren in Dordrecht, maar opgegroeid in Sliedrecht. Als raadslid is hij uiteraard maatschappelijk betrokken en zet zich...
SLIEDRECHT Sliedrecht heeft in vergelijking met andere Zuid-Hollandse gemeenten relatief weinig probleemdrinkers. Dat blijkt uit een onderzoek van afkickkliniekwijzer.nl naar het alcoholgebruik van de inwoners van Nederland, op basis van data van de gezondheidsmonitor van het RIVM en het CBS.
Advertorial
SLIEDRECHT Bosch Car Service AVS is gevestigd aan de Baanhoek 152 en houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, APK en schadeherstel van personen- en...
DRECHTSTEDEN / HOEKSCHE WAARD Met zijn forse afmetingen en hoge leeftijd is het een echte blikvanger. Na 2 jaar buiten het zicht vanwege onderhoud, is hij nu weer te bewonderen in Dordrecht: de 16de-eeuwse 'reuzenkaart', vermoedelijk gemaakt in opdracht van de Rekenkamer van Holland.
SLIEDRECHT De vijfde en laatste deze zomer van Mini-Buitenspeeldag is dinsdag 20 augustus vanaf 13.00 - 15.00 uur in de wijk 'De Grienden' in het parkje naast de speeltuin achter de straat Beugelaar in Sliedrecht. Met weer veel spelletjes, waterpret, wat te drinken en met wat lekkers.
SLIEDRECHT PvdA Sliedrecht gaat zaterdag 17 augustus voor de veertiende keer met een aantal emmers met vervuilde Sliedrechtse grond naar Chemours. Een jubileum, want de 100ste emmer vervuilde grond zit er dit keer bij.