• Archief BDUmedia

Recreatief Hart

Sliedrecht komt steeds meer tot leven. Er zijn de afgelopen periode veel grote projecten goedgekeurd door de gemeenteraad. Hiervan zijn de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein, maar ook die van de Locatie Lanser mooie voorbeelden. Voor de VVD is ook het ontwikkelen van het Recreatief Knooppunt een project dat Sliedrecht meer uitstraling geeft.

Dit gebied heeft de potentie om hét recreatiegebied van de Alblasserwaard te worden. Te denken valt aan fietsen, paardrijden, vissen in een daarvoor aangelegde visvijver en wandelen door een verzorgde en stimulerende omgeving. We vinden het dan ook doodzonde dat de aanleg van Holland Park niet doorgaat. Met een dergelijk pretpark hadden we ons dorp écht op de kaart kunnen zetten. Het zou goed zijn voor de werkgelegenheid, maar ook voor de levendigheid in ons dorp. Dat deze ondernemer zich nu elders zal vestigen, zien wij als een grote gemiste kans. Dit element had het Recreatief Knooppunt nog meer allure gegeven.

Dit project heeft de mogelijkheid om op de plek waar de voetbalvelden nu nog liggen meer ruimte te creëren voor bedrijven. Twee weken geleden stond Sliedrecht in het weekblad Elsevier op de 15e plaats van economische toplocaties. De vooruitzichten zijn goed en we hebben er dan ook vertrouwen in dat we meer bedrijven aan kunnen trekken. Wat de VVD betreft gaan we door met het stimuleren van ons dorp.

Sjors van Wijngaarden