14e filmfestival in Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT In het Nationaal Baggermuseum vindt komende zaterdag het 14e filmfestival plaats. Van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers een tiental films bekijken in de filmzaal van dit museum.

Strandsuppleties van Texel tot Hong Kong en in Venetië. De uitvoering van de werken met spectaculaire beelden en in een aantal gevallen aangevuld met animatiebeelden ter verduidelijking. Er zijn ook een tweetal films te zien met een zogenoemde onderwaterzuiger, met de bijzondere naam 'Punaise'. Met deze methode zijn de standen aangevuld bij Vlissingen, Zandvoort en Bloemendaal. oort en

Na de middagpauze van 12.40 uur tot 13.30 uur wordt het programma voortgezet met documentaires over de vroegere baggerindustrie en 'Water, Mensen en Werk', en de voortdurende strijd tegen het water. In het 14e filmprogramma is ook een natuurdocumentaire opgenomen over de Alblasserwaard.

De filmdag wordt besloten met een rolprent van 'Waal tot Haringvliet 1021 - 1955', en een film over de wederopbouw na 1945, WO II.

Het volledige filmprogramma is te zien op www.baggermuseum.nl.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.baggermuseum.nl.