• Bolderloop
  • Bolderloop

    Richard van Hoek Fotografie

16e Bolderloop: eerste vrouw op de 10 kilometer sneller dan alle mannen.

SLIEDRECHT Afgelopen zaterdag was het zover: meer dan 200 deelnemers stonden startklaar voor De Bolderloop 2018. Deze vindt traditiegetrouw plaats op het terrein van de ASVZ, locatie de Merwebolder.

Voor de startersgroep van de trimclub ABC is De Bolderloop het afrondende evenement van de starterscursus. Gedurende een periode van 10 weken hebben ze zich de loopvaardigheid eigen gemaakt. Tijdens de Bolderloop kunnen ze ervaren, dat ze in staat zijn 6 of zelfs 10 kilometer hard te lopen. Verstegen accountants en adviseurs maken de Bolderloop financieel mogelijk, maar zij verschenen ook met meer dan 40 deelnemers aan de start.

De weersvoorspellingen voor afgelopen zaterdag waren niet goed. Maar eenmaal aan de start stonden alle lopers en supporters droog en was het prima loopweer. En niet alleen het weer werkte mee, maar ook de gemoedelijke sfeer en de support langs de kant motiveerde de lopers. United by Music zong de lopers vooruit en bewoners van de Merwebolder stonden langs de route met enthousiasme de lopers toe te juichen.
Er is dan ook goed gelopen. De 16e Bolderloop kan de boeken in als de eerste editie, waarbij een vrouw de snelste van het complete deelnemersveld was. Bij de 6 kilometer waren Saskia Kersbergen, Iris Bakker en Sanne Bakker de nummers 1, 2 en 3. Saskia liep de 6 kilometer in 26.37 minuten. Bij de mannen was het een close finish. De eerste drie liepen de 6 kilometer in 24 minuten. Norbert Schild was de snelste met 24.01 minuten. Remy Chambree en Arjan Monster hadden respectievelijk 32 en 33 seconden meer nodig.

De grote verrassing bij de 10 kilometer was Annemarie Kersbergen. Met 42 minuten was ze niet alleen de snelste van de vrouwen, maar van alle deelnemers. Kim Koppelaar finishte na ruim 49 minuten en Anja Vink na 54 minuten. Bij de mannen wist Ronnie Westerhout de snelste tijd neer te zetten met 43 minuten en 4 seconden. Lars van de Heide finishte 4 seconden later en Kees Prins werd derde in 43 minuten en 56 seconden.

Met de Bolderloop is ook 1275 euro bijeen verzameld door de bijdragen van de deelnemers voor de bewoners van de Merwebolder. Een mooi bedrag dat besteed gaat worden aan het realiseren van een horizontale klimwand voor de bewoners van de Merwebolder.