• The Moonshine
  • The Moonshine
  • The Moonshine

19-Twenty uit Australië in The Moonshine

19-Twenty in Sliedrecht

SLIEDRECHT In The Moonshine staat vrijdag 25 mei 19 Twenty uit Australië. De band maakte al furore in hun thuisland met maar liefst 7 tours en een waslijst aan festivaloptredens. Ook in Europa wisten de mannen al de nodige muziekliefhebbers te overtuigen tijdens shows in onder meer België, Frankrijk en de UK. Als onderdeel van hun Europese clubtour maakt de band nu een tussenstop in The Moonshine en mag ook Sliedrecht kennismaken met de unieke sound van het Australische drietal.

Zoals wel meer goede bands is 19-Twenty maar moeilijk vast te pinnen op 1 genre. De band brengt een vrolijke heavy mix van blues, rock en folk, die ze zelf omschrijven als blue-billy-grass-rockin-roots. Het repertoire is lekker recht voor zijn raap, zonder onzin maar barstensvol energie, wat vele muziekliefhebbers zeker zal aanspreken.

Ook de show van 19 Twenty weet mensen te pakken, niet in de laatste plaats door de stage presence en humor van frontman Kane Dennelly. Deze doorgewinterde muzikant brengt ook de nodige ervaring mee en speelde in zijn carrière onder andere met bekende Australische artiesten als Billy Thorpe, Cold Chisel en Jeff Lang.

Drummer Syd Green maakte in 1991 deel uit van de band Manrtissa die in het voorprogramma stonden van Metallica en Pantera. Na het uiteenvallen van de band was hij jaren actief als sessie- en tourmuzikant, waarbij hij onder andere samenwerkte met producenten als Terry Date (Soundgarden) en Michael Letho (Rockwiz).De band wordt compleet gemaakt door bassist John Gwilliam die ooit begon op een basgitaar maar later verliefd werd op de contrabas.

De entree is gratis.