• Archief

500e woning Baanhoek-West opgeleverd

SLIEDRECHT Aan de Rondo in Baanhoek-West, Sliedrecht is donderdag 21 maart de 500ste woning opgeleverd door gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en aannemer Rehorst Bouw. De toekomstige bewoners kregen van wethouder Ton Spek een symbolische sleutel van hun nieuwe huis. Kopers Ilse Kornet en Matthias Baas kijken uit naar hun nieuwe stek: ,,Wat voor ons de wijk zo aantrekkelijk maakt, is dat het een jonge buurt is. Iedereen komt hier nieuw wonen en er is een goede sfeer!"

In 2009 werden de eerste woningen opgeleverd aan de Menuet, Vivaldilaan en Landinistraat. Vooral de laatste jaren is Baanhoek-West snel gegroeid en de wijk blijft groeien. Ook deze week gaan er weer 59 woningen in de verkoop. Het betreft twintig twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen in deelplan De Eilanden (tegen Papendrecht aan) en 36 appartementen in De Dirigent aan de Landinistraat. Hiermee wordt het woningaanbod in Baanhoek-West steeds gevarieerder. Ilse en Matthias vielen vooral voor de vele bruikbare vierkante meters in hun nieuwe huis en de mogelijkheden om de indeling naar eigen smaak aan te passen. ,,We hebben veel huizen bezichtigd, maar dit plan voelde meteen goed. Toen de eerste paal was geslagen, zijn we iedere week gaan kijken hoe ons huis gebouwd werd. Het klussen kan nu eindelijk beginnen. We hopen hier eind mei in te trekken."


Veel jonge mensen uit Sliedrecht en omgeving kiezen voor een betaalbaar huis of appartement in Baanhoek-West. De winkels zijn dichtbij, er zijn veel goede openbaar vervoerverbindingen en ook de nabijheid van de A15 maakt deze wijk aantrekkelijk. In deze wijk kennen de bewoners elkaar, er heerst een gemoedelijke sfeer en de kinderen kunnen lekker buiten spelen. Baanhoek-West is een duurzame wijk waar de nieuwste woningen zeer energiezuinig zijn, dankzij onder andere uitstekende isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie.