75-jarige bewoner Waerthove zoeft in Ferrari

SLIEDRECHT Een keer in een rode Ferrari meerijden, dat was al jaren de wens van meneer Visser, bewoner van verpleeghuis Waerthove. Afgelopen zaterdag 15 augustus ging zijn lang gekoesterde wens in vervulling.

Net na de lunch werd meneer Visser opgehaald door Marco Pellikaan (kleinzoon van een van de bewoners van Waerthove) met een rode Ferrari. ,,Het was een grote verrassing voor meneer Visser", vertelt Sonja Muylwijk, zorgregisseur bij Rivas. ,,Nadat hij was uitgezwaaid door zijn medebewoners en familie reed hij samen met Marco een leuke route door de Alblasserwaard. Vooral door de tunnel rijden was spectaculair: met de ramen open en brullende motoren. Halverwege de route wachtten zijn zoon, schoondochter, kleinkinderen en ik hem op in restaurant De Krom. Daar genoten we met elkaar van koffie en gebak. Na afloop mochten ook zijn kleinkinderen nog een rondje meerijden. Meneer Visser heeft de hele middag gestraald."

Bewoners van Waerthove zien hun wensen vaker in vervulling gaan. Muylwijk: ,,We hebben een hartenwensmuur waar bewoners hun liefste wens kunnen delen. Dankzij bijdragen van de Vrienden van Waerthove en de Hervormde Gemeente Sliedrecht kunnen we deze wensen laten uitkomen. Dat doen we samen met de familie van de bewoners. Zo heeft een bewoonster een familiediner gekookt voor haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen. Een andere bewoner is met zijn dochter en kleinkinderen naar de cafetaria geweest om een patatje met te eten; net als vroeger. Weer een andere bewoonster genoot samen met haar twee nichten en schoonzus van een high tea met een privéconcert van de muziektherapeute in Waerthove."

Voor meer informatie over verpleeghuis Waerthove en de overige diensten van Rivas, kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.