• Archief BDUmedia

Aandacht voor Sliedrechtse duurzaamheidslening

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht gaat dit jaar inwoners stimuleren om gebruik te maken van de duurzaamheidslening. Met deze lening kunnen inwoners tegen een gunstig rentetarief geld lenen bij de gemeente om te investeren in energiebesparingsmaatregelen zoals dubbel glas, een zuinige verwarmingsinstallatie of spouwmuurinstallatie. Hiermee daalt voor inwoners de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. Ook het plaatsen van zonnepanelen is mogelijk met de duurzaamheidslening.

De duurzaamheidslening kan sinds 2012 worden aangevraagd, maar tot nu toe wordt hier weinig gebruik van gemaakt. Daarom heeft het college in het College Uitvoeringsprogramma 2014-2018 opgenomen dat er meer aandacht komt voor de mogelijkheden van de duurzaamheidslening. Wethouder Theo den Braanker (duurzaamheid): ,,Besparing op energie is goed voor de portemonnee én het milieu. Een win-winsituatie dus. Toch kan de eenmalige investering je ervan weerhouden om deze stap te zetten. Daarom stellen we als gemeente een duurzaamheidslening beschikbaar, waarmee we het financieel aantrekkelijk maken om te investeren in energiebesparing."

In aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober zal de gemeente op verschillende momenten aandacht vragen voor de mogelijkheden van de duurzaamheidslening. Meer informatie over de duurzaamheidslening, de voorwaarden en de formulieren is te vinden op www.sliedrecht.nl.