• Buurttoezicht Sliedrecht West

Aangifte van gemeente voor vernielingen

SLIEDRECHT De gemeente doet aangifte van vernielingen bij de JOP (jongerenontmoetingsplek) in de Westwijk bij de Deltalaan/Prickwaert.

Op foto's van Buurtoezicht Sliedrecht West is te zien dat het huisje, een boom, prullenbak en het gras afgelopen weekend flink beschadigd werden. Daarnaast werd volgens de gemeente een prullenbak op het Merweplein door vuurwerk opgeblazen.

Desgevraagd noemt de gemeente het stuitend dat een enkeling de openbare ruimte vernielt. De rommel is opgeruimd. De schade wordt hersteld en dat gaat al snel om meer dan 1000 euro per locatie. Die is, als deze gepakt is, voor rekening van de dader(s).

De gemeente roept bewoners of voorbijgangers die getuige zijn geweest van de vernielingen op dit te melden bij de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Voor Slydregt.nu, de nieuwe politieke partij, is de maat vol. Ze stelt voor het kaartensysteem nieuw leven in te blazen. Dat werkte volgens de partij goed in de jaren 90. Bij een eerste overtreding kregen jongeren een gele kaart, daarna volgde een rode kaart en een verwijzing naar Bureau Halt. Een gemeentewoordvoerder liet weten dat het college van b en w geen behoefte had om op dit voorstel te reageren.