• Luchtfoto Randweg N3 Dordrecht

    thymen stolk

Aanpak N3: 'Nog nadenken over beperken hinder'

SLIEDRECHT De N3 tussen Papendrecht en Dordrecht heeft hoognodig een opknapbeurt nodig. Na een jaar van overleg presenteerden Rijkswaterstraat, de Drechtsteden en de gemeenten Papendrecht en Dordrecht daarvoor hun plannen, waarbij veel aandacht uitgaat naar milieu en duurzaamheid. Er wordt ledverlichting ingezet, ook wordt er nagedacht waar en op welke manier zonnepanelen komen.

Ook het terugdringen van het geluid op de verbindingsweg is een belangrijk speerpunt. ,,Zo komt er een één kilometer lang stuk stil in plaats van gewoon asfalt rond de wijk Sterrenburg (Dordrecht, red.)", licht Willy Dekker, directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat toe. ,,Met deze plannen blijven we tot 2030 aan de geluidsnormen voldoen."

In 2019 start de renovatie van de N3, twee later moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Die bestaan onder meer uit het vervangen van het asfalt en de fundering.

Gebruikers zullen hoe dan ook hinder ondervinden van de inspanningen waar in totaal 150 euro mee gemoeid is, geeft Dekker van Rijkswaterstaat aan. ,,Wel wordt de weg in stukjes aangepakt." Er wordt door de betrokkenen nog nagedacht over hoe de overlast beperkt kan worden. Dekker: ,,Maar we doen ook een oproep aan bedrijven en inwoners om hierover mee te denken."

Naast de N3 wordt in dezelfde periode wordt ook de capaciteit van de aansluitingen op de N3 aangepakt (A15 bij Papendrecht en A16 bij Dordrecht). Daarnaast wordt de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht verbreed.