Actie, educatie en spel bij IHC

SLIEDRECHT Royal IHC houdt op zaterdag 4 juli van 10.00 tot 15.00 uur open dag van de Maritieme Industrie. De Sliedrechtse scheepsbouwer en tientallen van haar toeleveranciers presenteren zich op en rond de werf. Bezoekers kunnen bovendien plaatsnemen in een baggersimulator, die virtueel het proces aan boord van een graafmachine weergeeft. Dit gebeurt zo realistisch dat IHC deze en andere simulatoren regelmatig inzet als trainingsinstrument voor haar klanten. Op het Baggerfestival kunnen de bezoekers ook een keer achter de knuppels plaatsnemen. Een unieke kans om de werkzaamheden van de moderne baggeraar te ervaren, compleet met bijbehorende geluiden en trillingen van de machine.

Daarnaast heeft IHC het parkeerterrein ingericht als speelparadijs. Op beide dagen, vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, kunnen de jonge bezoekertjes zich uitleven op 1000 vierkante meter speeltoestellen van Covebo Kids&Co. Ook kunnen de kinderen zich laten fotograferen in de cabine van een hele grote kraan. Verder is er een muur waar ze naar hartenlust graffiti op mogen spuiten en ook kunnen ze schatgraven op het terrein.

De ouders en grootouders kunnen hun kids in de gaten houden vanaf een gezellig terras met horeca. Ook is er een ijscokar aanwezig.