• Hervormde gemeente Sliedrecht

Bijbelweek vol activiteiten

SLIEDRECHT In de herfstvakantie staat het ijsbaanterrein bol van de activiteiten voor jong en oud. Dan vindt de jaarlijkse Bijbelweek plaats, georganiseerd door de hervormde gemeente Sliedrecht. Het thema is SchatRijk! De toegang tot alle activiteiten is gratis.


Voor kinderen wordt er op dinsdag tot en met donderdag (22 tot en met 24 oktober) een KinderBijbelweek georganiseerd. Alle kinderen uit groep 1 tot en met 5 kunnen met elkaar komen zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, kijken naar een toneelstuk, knutselen en schatten maken en ontdekken. De tent gaat deze dagen om 9.15 uur open, het programma duurt van 9.30 uur tot 11.45 uur. Behalve op donderdag: dan eten de kinderen nog lekker pannenkoeken met elkaar en mogen om 11.45 uur ouders en belangstellenden in de tent komen kijken en luisteren, om samen de week af te sluiten.

Tieners uit groep 6 tot en met 8 kunnen ook van dinsdag tot en met donderdag komen. Met elkaar worden er schatten gezocht in het leven, in de Bijbel, met vrienden. Dinsdag en woensdag is het programma van 14.30 uur tot 20.00 uur, inclusief maaltijd. Op donderdag is de tent open van 13.30 uur en 17.00 uur.


Alle jongeren ouder dan 12 jaar, mogen op dezelfde dagen komen, maar op andere tijden. Dinsdag en woensdag is er een tof programma van 13.00 uur tot 17.30 uur én 19.45 uur  tot circa 23.00 uur. Op donderdag is er een programma voor alle 12+'ers van 13.00 uur tot circa 23.00 uur, inclusief maaltijd. Met onder andere Scrap Heap Challenge, Levend Cluedo, muziek en chillen belooft het een gezellige week te worden.


VOLWASSENEN Ontmoeten en ontdekken staat ook centraal op dinsdagavond 22 oktober. Iedereen is welkom om samen meer te horen over het thema 'Liefde van je leven' – maakt je schatrijk. De tent gaat op dinsdagavond om 19.30 uur open voor iedereen die voor het eerst of opnieuw willen ontdekken wie Jezus is. Na een gezamenlijke start om 20.00 uur, is er volop gelegenheid om met elkaar (na) te praten onder het genot van wat lekkers.


Woensdagavond 23 oktober is speciaal voor vrouwen. Verwend worden met verse koffie en thee vanuit de tuktuk, met wat lekkers erbij. Ook een inspirerende film staat op het programma. Natuurlijk praten we na onder het genot van een hapje en een drankje. Het programma duurt van 19.45-22.00 uur.

Op donderdagmiddag 24 oktober zijn alle senioren en zangliefhebbers welkom om samen te zingen onder leiding van Gijs Zonnenberg en Rianne Stouten. Het programma duurt van 14.30 uur toot 16.00 uur. Ook hier staat het thema 'SchatRijk' centraal. Wie graag wil komen maar voor wie vervoer lastig is, kan contact opnemen via 06-20658345. 


Op vrijdagavond 25 oktober opent het Duurzaamheidscafé vanaf 19.45 uur de deuren. Om 20.00 uur gaat het echt van start. Het belooft een inspirerende avond te worden met een spreker van Micha Nederland. Dit is een organisatie die zich sterk maakt voor gerechtigheid in Nederland: voor goed en recht doen. Daarnaast zijn er workshops te volgen over ecologie, anti-verspilling en om de daad bij het woord te voegen is er een kledingruil.

Op zaterdag 26 oktober worden de tenten alweer afgebroken, maar niet zonder dat alle mannen van Sliedrecht de gelegenheid hebben gehad een goed ontbijt te eten in één van de tenten. Het ontbijt vindt plaats van 6.30 uur tot 9.30 uur, de tent gaat om 7.00 uur open.

De week wordt op zondag 27 oktober afgesloten met een speciale themadienst in de Maranthakerk (Lijsterweg 2). De dienst begint om 10.45 uur. Dominee L.W. den Boer zal met ons stilstaan bij het thema van de week 'SchatRijk!'. Na afloop is er tijd voor ontmoeting mét koffie/thee/sap en een broodje. Er is tijdens de dienst kinderoppas in de Prins Willem-Alexanderschool.

Deze jaarlijkse Bijbelweek wordt georganiseerd door de hervormde gemeente van Sliedrecht. Op www.echtbelangrijk.nl of Facebook (@Bijbelweek2019) is meer informatie te vinden over alle programma onderdelen. Voor eventuele vragen is de organisatie bereikbaar via echtbelangrijk@outlook.com of 06-54247411.