• Elektra
  • Elektra
  • dpm Michel De Pourcq
  • Elektra

Bluesnacht in Elektra

SLIEDRECHT Dit jaar valt de bluesnacht op zaterdag 19 oktober en begint om 20.30 uur en deuren gaan om 16.00 uur open. De voorverkoop van de bekende bluesnacht munten is al begonnen. Dit jaar is er wederom een gevarieerd bluesprogramma. De line up bestaat dit jaar uit one man show DC Snakebuster, Groovetakers, Hoodoo Monks en Rob Tognoni & Band. Een entreemunt kost 15 euro en kan op dinsdag en donderdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur worden gekocht bij Anouk of Jordi op het kantoor (1e etage) .Tevens kun je ook de munten verkrijgen op de vrijdag (vanaf 20.00 uur) en zaterdag (vanaf 18.00 uur) aan de bar.

DC Snakebuster ( vanaf 20:30u , 3 sets )

Start is One Man Band DC Snakebuster (Frank ) uit België en bespeelt met het grootste gemak zijn gitaar, drumstel, neckrack , bluesharp , mondharmonica en zingt bovendien als de allergrootsten. Hij komt uit het Vlaams Brabantse Tildonk. Hij maakte e de sigar box gitaar eigen en zijn One Man Band was geboren. Optredens volgden en hij werd een veelgevraagd artiest op talloze festivals. Dus verwacht deze avond , Pumping Guitar Grooves , Thumping Foot Drums ,A Hypnotic Voice , Howling Harp en Boogie Roots. Waarschuwing want wanneer hij begint te spelen, verdwijn je slecht humeur en begin je spontaan te shaken en te zingen.

The Groovetakers ( 21:00-22:00 )

Tweede band zijn The Groovetakers en is eind 2013 opgericht door vier veteranen uit het bluescircuit. Zij staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock 'n roll en meeslepende slow blues. Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis. Vier door de wol geverfde muzikanten brengen een supermix van down-to-earth chicago- en texasblues, footstomping rhythm & blues en hipshaking rock 'n roll.Uniek is ook dat The Groovetakers bluesbewerkingen spelen van een aantal bekende nummers. Groovetakers hebben daarbij onder meer opgetreden met bekende buitenlandse artiesten als Joey Delgado, Allen Haynes, Jim Suhler, Sean Webster en Danny Giles. Be ready !

Hoodoo Monks ( 22:30-23:30 )

Derde band zijn de Hoodoo Monks en is een driemansformatie uit Eindhoven die de Chicagoblues overgieten met een vuige saus van eigen recept. Een trio met ballen. Een muzikale hoogmis, je moet het meemaken en gezien hebben want zij zijn THE coming thing in Neerlands blueslandschap. Met de komst van drummer Pit Maypole (Spades, Bjorn van der Doelen, Patricia Vonn) verandert het originele Hoodoo Monks duo naar een driemansformatie, in een heet stomende en swingende blues trein die alsmaar meer fans en publiek warm maakt en meeneemt. Verwacht een uurtje rauwe authentieke elektrische Chicago blues van een heerlijke energieke band.

Rob Tognoni & band ( 00:00-01:00 )

Afsluiter is Robert "Rob" John Tognoni (geboren op 30 oktober 1960 in Ulverstone , Tasmania ) is een Australische bluesgitarist. In zijn spel combineert hij klassieke rockelementen zoals power chords en riffs in de stijl van de rockgroep AC / DC met de blues . Zijn muziek is vooral beïnvloed door muzikanten als BB King , Stevie Ray Vaughan en Jimi. De blues rocker uit Australië heeft intussen al bijna twintig albums op zijn naam staan. In zijn muzikale carriere opende hij voor grote artiesten als - Roy Buchanan, Stevie Ray Vaughan's mentor Lonnie Mack, Joe Walsh from the Eagles, en deelde podiums met Peter Green, Sting, ZZ Top en Bo Diddley. Deze gitaarvirtuoos kent een grote voorliefde voor power, rock, blues; maar schuwt geen uitstapjes naar de klassieke R&B. Kortom be prepared voor een stampende blues vuige show van Rob Tognoni en zijn band !