• Jan van der Wal

Gratis schilderles in het Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT Jan van der Wal exposeert niet alleen in het Sliedrechts Museum maar geeft op zaterdag 23 november een workshop schilderen/aquarellen in het Sliedrechts Museum.

Op zaterdag 23 november om 14.00 uur kunnen mensen aanschuiven tot 16.00 uur bij een groepje van maximaal 8 deelnemers aan deze cursus. Wel graag van tevoren even aanmelden via de mail bij brtgort@gmail.com. De deelname aan de cursus is gratis. Wie zelf materiaal heeft om te schilderen dan dit ook graag meebrengen.

Jan van der Wal werd in 1945 in Ridderkerk geboren Vanaf 1957 volgde hij diverse opleidingen, zoals reclame en decoratie schilderen op verschillende schilderscholen. In 1990 stapte hij over van olieverf en acryltechniek naar aquarel. In 1995 volgde hij internationale opleidingen in de aquareltechniek bij diverse toonaangevende leraren in Amerka en in Leuven. Tony van Hasselt, Robert Wade en Alvaro de Castenet. Jan van der Wal probeert in zijn aquarellen zoveel mogelijk de zon te laten zien die de aquarellen aantrekkelijk maken. Zijn voorkeur gaat uit naar stadsgezichten en landschappen en hij schildert graag in de Alblasserwaard, de Biesbosch en Kinderdijk en uiteraard dorpsgezichten van ons eigen Sliedrecht.

Het Museum, Kerkbuurt 101 in Sliedrecht, is geopend op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Telefonisch te bereiken tijdens de openingstijden 018 44 13 404.