• Bibliotheek Sliedrecht

    Marjanne Dijkstra

Kennis én inspiratie bij Koffie met…

SLIEDRECHT Koffie met… is een laagdrempelige reeks koffieochtenden waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen. Elke keer staat een lokaal thema of lokale gast centraal. Ook in februari staan er weer drie gratis inspirerende bijeenkomsten op de agenda van Bibliotheek Sliedrecht.


Dinsdag 11 februari | 10.30 - 12.00 uur Voor vrouwen die proberen alle ballen in de lucht te houden. Altijd sterk moeten zijn en klaarstaan voor anderen en geen eigen tijd? Dan ligt een burn-out op de loer. Lianne de Graaff overwon haar burn-out door zichzelf als een bedrijf te zien: de BV IK. Ze schreef er een boek over. Regie nemen over eigen leven, dat is waar dit boek om draait. Want rekening houden met anderen is prachtig, maar niet als dat ten koste gaat van eigen gezondheid en geluk.

Dinsdag 18 februari | 10.30 - 12.00 uur Mantelzorg is iets dat mensen overkómt. Een op de tien inwoners van Sliedrecht heeft ermee te maken. Mantelzorgen kan veel vragen en dilemma's oproepen. Hoe kunt je bijvoorbeeld de mantelzorg combineren met werk? Heb je recht op een bepaalde vergoeding? En is er iemand die kan helpen in de zorg voor een ander? Het Mantelzorgpunt Sliedrecht helpt mantelzorgers, maar ook professionals bij het vinden van passende antwoorden.

Dinsdag 25 februari 2020 | 10.30 - 12.00 uur Hoor je als je vertelt over jouw overgangsklachten, zwangerschapswens, bijwerkingen op anticonceptie, je pijnlijke menstruatie of PMS klachten 'dat hoort er nou eenmaal bij'? Dit is niét het geval. Care for Women-specialist Else van der Leeden is gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. Ze vertelt wat te doen is tegen bovenstaande kwalen.