• Soli Deo Gloria

Afscheid en feest voor Soli Deo Gloria

SLIEDRECHT Soli Deo Gloria bestaat dit jaar honderd jaar en heeft vanaf september een jubileumprogramma, dat start met een hoogtepunt. Op 12 oktober is de uitvoering met koor, orkest en solisten van het monumentale werk Die Schöpfung van Joseph Haydn. Dat gebeurt in de Grote Kerk van Sliedrecht. Kaarten zijn nu al te verkrijgen via www.cov-solideogloria.nlHet koor geeft vervolgens op 9 november een concert in Brugge. Het jaar wordt afgesloten met een feestavond op 23 november .

Voorzitter Piet Bezemer van de Chr. Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria stond bij de laatste repetitie van dit seizoen stil bij het 100-jarig bestaan van het koor dat dit weekend bereikt werd. Dat gebeurde tijdens de laatste repetitie vóór de zomer, die begon met koffie met gebak. Hij memoreerde onder andere het feit dat Soli in die tijd 11 dirigenten heeft gehad waarvan de langst staande en zittende dirigent de heer Bouwman was die het koor 41 jaar leidde. Foto's hiervan en ander historisch materiaal zal te zien zijn op een tentoonstelling die vanaf half september in de bibliotheek zal worden gehouden.

De repetitie werd voor de laatste keer gehouden in het CJMV-gebouw omdat de vereniging na de zomer verhuist naar de kerk De Ontmoeting in de Jacob Catsstraat.