Albert Schweitzer ziekenhuis tweemaal in Gastvrij-Top-10

SLIEDRECHT Het Albert Schweitzer ziekenhuis is dit jaar met maar liefst twee locaties hoog geëindigd in het landelijke waarderingssysteem 'Gastvrijheidszorg met Sterren'. Locatie Dordwijk staat met het maximaal te behalen aantal van vijf sterren op de 3e plaats, Zwijndrecht komt met vier sterren op de 5e plaats in het ziekenhuisklassement.

Het kwaliteitssysteem www.zorgmetsterren.nl beoordeelt al tien jaar lang de gastvrijheid, de ambiance en het eten en drinken in honderden zorginstellingen in Nederland. Inspecteurs van deze 'Michelingids voor de zorg' bezoeken zorgorganisaties en brengen verslag uit in de Sterrengids. Daarin staat dit jaar over Dordwijk onder meer: ,,Kleinschaligheid, een warme sfeer en een vriendelijke bejegening geven het gevoel van welkom zijn." En over Zwijndrecht: ,,De ambiance van de centrale hal geeft een gevoel van thuiskomen."

Prachtige recensies dus, waar Marion Doets, bedrijfsleider Facilitair/Gastvrij in het Albert Schweitzer ziekenhuis, verguld mee is. ,,We werken hier al jaren met onze hele organisatie hard aan. Ik durf te stellen dat gastvrijheid nu echt in onze genen verankerd is geraakt. Maar we gaan gewoon door met verbeteren en vernieuwen, ten behoeve van onze patiënten!" Doets en enkele collega's uit haar Gastvrij-team namen in Utrecht trots de oorkonde in ontvangst. De bijbehorende plaquette komt te hangen bij de entree van de beide ziekenhuislocaties.