• Archief BDUmedia

Alles onder één dak

SLIEDRECHT In de gemeenteraad is brede steun om het sociaal team volledig onder te brengen in het pand aan het Bonkelaarplein. Wel hopen de fracties dat hulpverleners door de uitstekende voorzieningen van het gebouw zich niet op kantoor terugtrekken.

 

door Simon Fousert

Een langgekoesterde wens gaat hiermee in vervulling, zo gaven alle fracties tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering afgelopen dinsdag aan. Het voorstel om ruim 1,2 miljoen uit te trekken voor het plan om het jeugd -en WMO-team samen te voegen op dezelfde locatie krijgt over twee weken dan ook brede steun.

Toch waren er ook kanttekeningen. Het CDA en PVDA hamerden erop dat hulpverleners juist ook de straat op moeten.

,,Eindelijk is het zover. Een goed kantoor en het mag wat kosten. Er zijn veel vergaderruimtes en spreekkamers, maar wij zouden graag zien dat hulpverleners voelhorens in de wijk hebben, de straat op gaan en aan keukentafels zitten", verwoordde CDA-raadslid Ton Spek.

Ook Ria de Mul (SGP-ChristenUnie) hoopt dat medewerkers op weg zijn naar daar waar de mensen zijn. Ze opperde ook om een deelcafé, zoals de Buurman in buurgemeente Hardinxveld, in te passen. ,,Daar word ik wel enthousiast van. Mensen kunnen binnenlopen en dit kan helpen de eenzaamheid te bestrijden." Wethouder Hanny Visser beloofde dat het pand aan het Bonkelaarplein geen ivoren toren wordt. Ze hoopt voor de raadsvergadering van dinsdag 26 september concreet terug te komen op het idee van een deelcafé. ,,Dat wil ik ook. Dit kan ook drempelverlagend werken voor mensen om naar het sociaal team te komen." Die avond wordt er ook over het voorstel gestemd. 

 

Een registratiesysteem voor alle hulp (jeugd -en volwassenhulp) is voorlopig nog niet aan de orde. Het college van b en w heeft besloten, zo maakte het begin deze week bekend, volgend jaar nog met twee verschillende systemen te werken en dan ook een beslissing te nemen voor 2019 en later.