• Peter Verheijen

ALShetjeraakt haalt 80.000 euro op voor onderzoek

SLIEDRECHT De regionale Stichting ALShetjeraakt maakte op 8 oktober tijdens de afsluitende bijeenkomst in Hipper Partycentrum Kolfbaan in Gorinchem bekend dat de eindstand van de donatie 2017 aan ALS Nederland € 80.000,- bedraagt. Dit bedrag is bijeengebracht door de zwemmers en wielrenners die mee hebben gedaan aan de Amsterdam City Swim en de Tour du Marmotte. In vijf jaar Stichting ALShetjeraakt staat de totaalteller op bijna € 400.000,-.

Op 23 augustus 2012 overleed de (schoon)vader van Elize, Femke en Ramon aan de genadeloze ziekte ALS. Al snel werd besloten dat dit drietal zich in wilde zetten voor meer onderzoek naar deze ziekte. Ze zwommen met enkele vrienden de Amsterdam City Swim en haalde daar het eerste jaar ruim € 60.000,- mee binnen. Nu, vijf jaar later, hebben ze hun eigen stichting ALShetjeraakt. In totaal 43 zwemmers en 6 wielrenners hebben zich in 2017 ingezet om zoveel mogelijk geld te doneren voor Stichting ALS Nederland. Stichting ALShetjeraakt heeft de ANBI status en ondersteunt de zwemmers en wielrenners met hun inzamelingsacties, kleding, advies, trainingsfaciliteiten, vervoer enzovoort. Daarvoor hebben ze sponsors nodig, want het motto is dat er niet één euro aan de strijkstok mag blijven hangen.

Het doel voor 2018 dat er 'minimaal' 100 zwemmers van Stichting ALShetjeraakt aan de start van de Amsterdam City Swim staan in september 2018. Op dit moment is de werving al weer opgestart en staat de teller op 68 deelnemers. Nog minimaal 32 zwemmers gezocht! Ook sponsors zijn van harte welkom. Meer weten? Stuur een mail naar info@alshetjeraakt.nl of bel Elize (06) 22 77 64 04.