• Een van de varianten in het alternatieve plan van de belangenvereniging Kerkbuurt-Oost.

'Alternatieve plannen BKO onacceptabel'

SLIEDRECHT Een groep bewoners van de Kerkbuurt en Oosterbrug kan zich niet vinden in de voorstellen van Belangenverenging Kerkbuurt-Oost (BKO). BKO presenteerde vorige maand een alternatief plan voor het meest oostelijke stukje van de Sliedrechtse winkelpromenade met een nieuwe verbindingsweg (de "Gulden Middenweg") tussen de Gantelweg en de Kerkbuurt. Kees Alblas heeft namens ,,vele eigenaren en bewoners" een brief gestuurd aan het college waarin hij de voorstellen ,,onacceptabel" noemt en ,,een doodlopende weg".

,,De bewoners hadden de hoop dat er eindelijk kon worden begonnen met het puinruimen en verfraaien van Kerkbuurt 12-18, nu er een nieuw bouwplan ligt. De plek is al zo lang voor velen een doorn in het oog", schrijft Alblas. ,,En dan komt nu onverwacht de BKO met enkele alternatieven tegen het voorstel van de gemeente. Deze voorstellen lijken bedoeld om hun problemen op te lossen door bij anderen de problemen te veroorzaken. Wij zijn van mening dat deze voorstellen onacceptabel zijn."

Alblas wijst op diverse problemen in het alternatieve plan, zoals toenemend verkeer onder terrassen en balkons, onveilige uitritten en te korte bochten waardoor bevoorrading onmogelijk is. Maar bovenal de vertraging die het oplevert voor de aanpak van "de rotte plek". ,,Alle inspanningen en gemaakte kosten voor het opknappen door fraaie nieuwbouw zouden van tafel worden geveegd en er zouden weer vele jaren nodig zijn om alles opnieuw te ontwerpen."

De BKO suggereerde in het gepresenteerde plan dat de bewoners er ook blij mee zouden zijn. ,,Maar vooraf is met ons op geen enkele wijze daarover overlegd", benadrukt Alblas.