'Altijd gedroomd van zo'n videoclip'

SLIEDRECHT ,,Drie jaar geleden had ik nooit durven dromen over een clip. Toen had ik echt een mindere periode, waarin ik niet mezelf was. Mijn muziek heeft mij er bovenop geholpen", aldus de 19-jarige Romeo Boganen. Nu is alles anders voor de Sliedrechter. Twee maanden geleden bracht hij samen met de 18-jarige Hellevoetsluise zangeres Karlijn Verhagen de videoclip van het liedje Coming My Way uit.

Jelle den Toom

t @JelledenToom

Vorige week zaterdag waren Romeo en Karlijn met hun liedje te gast bij de Kids Top 20 op NPO3. Inmiddels is de clip al ruim 14.000 keer bekeken op Youtube. De samenwerking tussen de twee is ontstaan op hun opleiding Muzikant/Producer. ,,We zaten een keer te jammen op school en toen heb ik Romeo verteld over Coming My Way. Het onderwerp lag ons allebei, dus op die manier is onze eerste samenwerking tot stand gekomen", legt Karlijn uit. Romeo vult aan. ,,De samenwerking met Karlijn was dope en professioneel, maar ze is tegelijkertijd ook een goede vriendin van me geworden."

ENGELSE TAAL Normaal gesproken maakt Romeo Nederlandstalige liedjes, maar voor deze keer maakte hij een uitzondering. Zonder slag of stoot ging dat niet.,,Ik heb heel hard moeten oefenen op mijn Engelse uitspraak. Ik heb twee weken alleen maar Engels gepraat om ervoor te zorgen dat het beter werd", zegt Romeo lachend.

VIDEOCLIP Voor Romeo was het de eerste keer dat hij een professionele videoclip maakte. ,,Het was echt vet", zegt hij met een brede glimlach op zijn gezicht. ,,Ik had nog nooit een clipshoot meegemaakt met zo'n professionele cameracrew en danseressen. Het is altijd mijn droom geweest om iets te bereiken met muziek. Het maken van deze clip gaf mij het gevoel dat ik daar nu ook echt serieus mee bezig ben." Hoewel het Romeo's eerste keer was, deed hij het erg goed tijdens de clipshoot. Karlijn: ,,Natuurlijk was hij wel zenuwachtig, maar hij deed het heel goed in de clip. Ook qua lichaamshouding heeft hij het goed gedaan. Ik was onder de indruk van hem."

TOEKOMST Romeo: ,,Ik wil daar zijn waar mijn kansen liggen om verder te komen. Het lijkt me leuk om een bekende rapper te worden, maar ik speel ook piano, gitaar en ik drum. Het maakt mij niet uit wat ik later precies doe, zolang het maar met muziek te maken heeft. Ik word gelukkig van muziek maken." Voor de rest van dit jaar heeft hij nog een paar doelen voor zichzelf opgesteld. ,,Voor school moet ik in ieder geval mijn demo afmaken. Op die demo komen Nederlandstalige rapliedjes met Amerikaanse invloeden in de beat en de flow. Bij twee tracks wil ik weer een videoclip gaan maken", zegt hij vol vastberadenheid. Wat optredens betreft, heeft Romeo nog geen volle agenda, maar hij hoopt dat hij mag optreden tijdens Het Baggerfestival in Sliedrecht. Ook met Coming My Way komen er wellicht nog leuke optredens aan op de nationale radio. Karlijn heeft namelijk al eens mogen optreden bij Radio538 en SlamFM. De Hellevoetsluise bracht onlangs nog een cover uit op Youtube maar wil in de toekomst steeds meer eigen liedjes gaan maken en daarmee bekendheid krijgen.