Alzheimercafé over babbeltrucs

SLIEDRECHT Wijkagent Klaas Blokland is 1 juni gastspreker op het Alzheimercafé. Hij vertelt en laat zien hoe babbeltrucs werken. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: Er staat iemand voor de deur en u twijfelt over de goede bedoelingen van degene die aanbelt. Hoe herkent u dat iemand misbruik van u wil maken? Wat doet u als iemand een beroep op u doet en u voelt dat u twijfelt maar u wilt niet onaardig zijn?

Mensen wiens geheugen hen in de steek laat willen dit niet altijd laten merken en zijn eerder geneigd iemand te helpen of binnen te laten. Over hoe kan worden voorkomen dat er onbekenden zich binnen praten en misschien wel spullen uit huis stelen wordt met de wijkagent in gesprek gegaan. Er is tijd voor ervaringen delen en vragen stellen. De Sliedrechtse toneelgroep 'Onder Ons' zal met een tweetal sketches het probleem in beeld brengen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen: mevrouw R. de Stigter, tel. 0184-416729 op maandag en woensdag of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Wie wil kan ook bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.