• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Stefan Francke

Baggerdominee sluit Baggerfestival af

SLIEDRECHT Een primeur voor het Baggerfestival. Voor het eerst wordt het evenement afgesloten met een oecumenische 'open air' kerkdienst op het Dr. Langeveldplein, vooraf gegaan door een picknick. De dienst vindt plaats op zondag 2 juli.

De picknick is 'American style', wat zo veel wil zeggen als dat de bezoekers hun eigen eten en drinken meebrengen. Om 14.00 uur zal de 'baggerdominee' Stefan Francke voorgaan in een viering. Deze wordt muzikaal omlijst door een band van maar liefst achttien Sliedrechtse muzikanten. Naast psalmen en opwekkingsliederen worden ook nummers van onder andere Marco Borsato, U2 en Stef Bos gebracht.

Het thema van deze 'Volle Bak op zondagmiddag' is: Eye-Opener. De 'baggerdominee' is in dienst van de Stichting Pastoraat Werkers Overzee (SPWO). De SPWO vindt zijn oorsprong in Sliedrecht. Zij wordt betaald door de baggerbedrijven en aangesloten kerken met als doel baggeraars wereldwijd te bezoeken.

Het doel van de viering is om op een laagdrempelige en eigentijdse manier de verbinding te leggen tussen de baggerij/waterbouw en de kerk. Het christelijk geloof heeft hierop onmiskenbaar een grote invloed gehad. Met deze dienst brengt het baggerfestival dat tot uiting.

13.00-14.00 Picknick

14.00-15.00 Oecumenische viering

15.00-16.00 Nazit

Het Baggerfestival vindt dit jaar van 29 juni tot en met 1 juli plaats in Sliedrecht: www.baggerfestival.nl.