• Net als in 2017 zijn er weer beachvolleyclinics en andere sporten op het Baggerfestival. Deze keer vindt het alleen in de Merwestraat plaats.

    Baggerfestival

Baggerfestival tovert Merwestraat om tot (beach)sportvelden

SLIEDRECHT In samenwerking met een aantal Sliedrechtse sportverenigingen en bedrijven wordt op zaterdag 29 juni de Merwestraat omgetoverd in een bruisend sport- en spelterrein... inclusief beachvelden. Het gaat dan om het stuk Merwestraat dat op de kop z'n kant van de haven ligt.

Tussen 10.00 en 16.00 uur vinden er vol continu wedstrijden, demo's en clinics plaats, waar met name de Sliedrechtse jeugd naar hartenlust aan kan deelnemen. Op de beachvelden is het de beurt aan beachvolley met Sliedrecht Sport (10.00 uur - 13.00 uur), waarna de VV Sliedrecht het stokje overneemt voor beachvoetbal (13.00 uur - 16.00 uur). Daarnaast is het de hele dag genieten van, en meedoen aan, Kids & Co van Covebo met onder andere een panna-kooi, ringwerpen en een penaltyshot. Ook duikvereniging Moby Dick is paraat met een duiktank.

Ook de Rabobank Merwestroom pakt uit met een coole Formule 1-racesimulator. En dan is er nog het door Get Healthy georganiseerde 'spijkerbroekhangen'. Dit allemaal tegen de achtergrond van de Obstacle Run die eveneens door de Merwestraat voert.

,,Deze editie bieden we wederom heel veel sportieve actie voor de Sliedrechtse jeugd", aldus Sebastiaan van der Linde, Sport & Spel-coördinator van het Baggerfestival. ,,Erg leuk is dat we het nu veel meer naar het centrum van Sliedrecht halen. Heel veel dank aan Van Vliet Zand- en Grondhandel en Aannemingsbedrijf J. de Jager dat zij kosteloos zorgen voor de op- en afbouw van de beachvelden op de Merwestraat."

SPORT EN SPEL Baggerfestival Sport & Spel biedt overigens nog veel meer actief genieten. In de Volkerhaven is het zaterdag vrije deelname aan Optimist on Tour, waar kids tot en met 13 jaar zich kunnen uitleven in zeilbootjes, op sups en surfplanken. Op het terrein van IHC kunnen mensen meedoen met handboogschieten, georganiseerd door de Handboogvereniging Sliedrecht. Ietsjes verderop kan langs de haven worden genoten van een waterpolotoernooi, dat Door Water Fit organiseert. Tenslotte is Wasko met een kinderspeelplein aanwezig op het Dr. Langeveldplein.