Baggerfestival zichtbaar aanwezig

SLIEDRECHT Sliedrecht zet op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli de baggerindustrie en de waterbouw weer op de kaart met het Baggerfestival 2015. Op dit moment wordt hard gewerkt om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Het festival is in eerste instantie bedoeld voor de inwoners van Sliedrecht, de Alblasserwaard en de Drechtsteden. Maar het Baggerfestival biedt ook mogelijkheden voor het bedrijfsleven om zich prominent te laten zien en hun relaties uit te nodigen. Naast het traditionele programma zoals de braderie, het poppodium en de diverse sportevenementen, kenmerkt het Baggerfestival zich ook door activiteiten die vooral zijn gericht op het kennismaken met techniek, werkgelegenheid en onderwijs.

Het Baggerfestival wordt steeds zichtbaarder in Sliedrecht. Met een herkenbaar vignet waarop een moderne sleephopperzuiger is afgebeeld die aan het 'rainbowen' is. Een sleephopperzuiger is een schip dat door grote sterke pompen en motoren zand, klei, slib en zelfs grind van de waterbodem kan zuigen. Een sleephopperzuiger slaat in de regel het opgezogen materiaal op in haar eigen beun (hopper). Een sleephopperzuiger kan haar beun op verschillende manieren leeg maken. Eén daarvan is het indrukwekkende 'rainbowen'; de lading wordt over de boeg met een enorme boog op de gewenste plaats gespoten.

Voor het einde van april is ook de website www.baggerfestival.nl in de lucht. Op deze site komt alle informatie over de diverse programmaonderdelen, artiesten, parkeren, eten & drinken en deelname aan het Baggerfestival. Nog even geduld dus.