• Gemeente Sliedrecht
  • Gemeente Sliedrecht
  • Gemeente Sliedrecht

Baggermolen Bambino onthuld

SLIEDRECHT De baggermolen Bambino is donderdag officieel onthuld op de rotonde Sportlaan/Schapedrift, op de grens van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. De gemeente Sliedrecht, het Nationaal Baggermuseum en het bedrijf Van Oord zorgen gezamenlijk voor deze onthulling.

De onthulling van de Bambino vormt de start van het herkenbaarder maken van Sliedrecht, door het plaatsen van objecten langs belangrijke toegangswegen die passen bij de identiteit van Sliedrecht. Het college van B&W wil na de Bambino ook op andere markante plekken in Sliedrecht objecten plaatsen.

De Bambino is in de jaren '60 gebruikt als baggermolen bij het uitbaggeren van het Tjeukemeer in Friesland. Het idee voor het plaatsen van de Bambino is afkomstig van het Nationaal Baggermuseum, toen de gemeente een prijsvraag uitschreef voor het ontwerpen van een herkenbaar beeld voor Sliedrecht. De Bambino is eigendom van het bedrijf Van Oord, die de baggermolen voor tien jaar beschikbaar stelt aan de gemeente Sliedrecht en voor het onderhoud zorgt.