• Gemeente Sliedrecht
  • Gemeente Sliedrecht
  • Gemeente Sliedrecht

Baggermolen 'Bambino' op rotonde Sliedrecht

SLIEDRECHT Baggermolen 'Bambino' wordt donderdag 16 maart geplaatst op de rotonde Sportlaan/Schapedrift, op de grens van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Dit is de start van het herkenbaarder maken van Sliedrecht, door het plaatsen van objecten langs toegangswegen die passen bij de identiteit van Sliedrecht. Het college van B&W wil na de Bambino ook op andere markante plekken in Sliedrecht objecten plaatsen.

De Bambino is in de jaren '50 gebruikt als baggermolen bij het uitbaggeren van het Tjeukemeer in Friesland. Het idee voor het plaatsen van de Bambino is afkomstig van het Nationaal Baggermuseum, toen de gemeente een prijsvraag uitschreef voor het ontwerpen van een herkenbaar beeld voor Sliedrecht. De Bambino is eigendom van het bedrijf Van Oord, die de baggermolen voor tien jaar beschikbaar stelt aan de gemeente Sliedrecht en voor het onderhoud zorgt. De gemeente Sliedrecht waardeert dit initiatief van het Baggermuseum en de bereidwilligheid van Van Oord om dit mogelijk te maken.

Binnenkort wordt de Bambino officieel onthuld, waarna er een feestelijke bijeenkomst plaatsvindt in het Nationaal Baggermuseum.