• Hulp bij belastingaangifte

    Robin van Lonkhuijsen

Belastingaangifte doen bij de bieb

SLIEDRECHT Vóór 1 mei moet het belastingformulier online worden ingevuld. Daarom kunnen mensen vanaf 1 maart voor hun belastingaangifte gratis gebruik maken van de computer- en printfaciliteiten in Bibliotheek Sliedrecht. Hulp nodig bij het invullen van de belastingaangifte? De maatschappelijke partner van de Bibliotheek AanZet, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, houdt in maart en april speciale belastingspreekuren in de bibliotheek. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook wie geen lid is. Voor iedereen die graag digitaal vaardiger wil worden, biedt de Bibliotheek AanZet een gevarieerd cursusaanbod. In Bibliotheek Sliedrecht kun je de gratis cursus Klik & Tik: samen het internet op of Digisterker: oefenen met je DigiD volgen.

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis computer met veilige internetverbinding in Bibliotheek Sliedrecht. Het printen van Belastingdienst documenten is voor iedereen gratis. Belastingaangifte doen? Meld het aan de balie in de bibliotheek, zodat de belastingmodule op de computer wordt klaargezet. Voor algemene, praktische vragen staan de bibliotheekmedewerkers klaar. Zij helpen niet met het invullen van de aangifte, maar voor specifieke hulp bij de aangifte kunnen belangstellenden terecht bij het belastingspreekuur. Of ga zelf aan de slag met één van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) houdt in Bibliotheek Sliedrecht van 5 maart tot en met 11 april bijna dagelijks een belastingspreekuur. De spreekuren zijn bedoeld voor inwoners van Sliedrecht – met name met lagere inkomens. Tijdens het spreekuur worden mensen deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. De kosten voor het spreekuur zijn €5,- bij AOW, PW of een andere uitkering gelijk aan het minimumloon. Met een pensioen kost het spreekuur €8,- en met eigen huis €10,-. SWS werkt tijdens deze belastingspreekuren alleen op afspraak, zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden. Bel 0184-416729 voor meer informatie en voor het maken van een afspraak. Het is mogelijk om een afspraak te plannen in de bibliotheek tussen 9.00 en 11.45 uur en op een groot aantal dagen ook van 13.30 en 16.15 uur.