• Robin van Lonkhuijsen

Belastingaangifte doen in de bibliotheek

SLIEDRECHT Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kunnen belangstellenden vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Maak voor de aangifte gebruik van de gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Voor wie hulp nodig heeft bij het invullen kunnen de medewerkers van de bibliotheek meer vertellen over de digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod.
Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Sliedrecht is dat Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. In het Bonkelaarhuis kunnen inwoners van Sliedrecht – met name met lagere inkomens – op afspraak langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 0184 420539 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

In Bibliotheek Sliedrecht wordt de gratis cursus Klik & Tik aangeboden. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. Ook kunnen belangstellenden terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Loop gerust binnen met vragen over mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet.

Meer informatie via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.