Bewoner betrapt dief en zet achtervolging in

SLIEDRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag is er poging tot een inbraak geweest in een woning aan de Rivierdijk tussen de Witte Brug en de watertoren. De bewoner van het huis, betrapte de inbreker en rende hem achterna langs de Rivierdijk, maar de dief kon ontkomen.

De bewoners werden om 4.15 uur 's nachts wakker van geluid. De bewoner die naar beneden was gelopen zag in de achtertuin een man staan. Hij riep naar de inbreker dat hij weg moest wezen die daarop vluchtte. De bewoner ging hem achterna. De inbreker heeft tijdens het vluchten nog een tasje meepakt die hij bij een auto had gezet. De bewoner is dief ter hoogte van de Rietlanden kwijtgeraakt. Binnen enkele minuten was ook de nachtelijke surveillancedienst van de politie ter plaatse. Ook die heeft naar de man gezocht maar hem niet meer aangetroffen. Het is onbekend hoe de inbreker is gevlucht.

Het gaat om een donkere man, met donkere kleding, een muts op en witte latex handschoenen aan. De inbreker heeft, terwijl hij op een stoel stond, via een bezemsteel gehengeld om het bovenraam, dat op een knip stond, open te krijgen. Hij was bijna binnengekomen, toen hij werd betrapt.

Mensen die die nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

WHATSAPP-GROEPEN

Buurttoezicht roept daarnaast Sliedrechters op extra alert te zijn de komende weken. ,,Nu veel bewoners op vakantie zijn neemt de kans op nachtelijke woninginbraken toe." De toezichthouders raden de thuisblijvers aan bij verdachte situaties direct 112 te bellen én lid te worden van de WhatsApp-groepen om buurtbewoners te alarmeren. ,,Hoe meer bewoners alert worden gemaakt, des te kleiner de kans op inbraak en diefstal, en groter de kans dat de verdachte kan worden aangehouden door de politie." Inmiddels zijn al meer dan 320 Sliedrechters aangesloten bij een van de vijf groepen. Voor aanmelden en meer informatie: www.facebook.com/buurttoezichtsliedrechtoost.