Biesbosch zoekt ondernemers voor metamorfose bezoekerscentrum

DORDRECHT Biesboschcentrum Dordrecht moet een Biesbosch Xperience worden, om in te spelen op wensen van de bezoekers van nu en de toekomt. Parkschap Nationaal Park De Biesbosch zoekt innovatieve ondernemers die kansen zien en willen investeren in vernieuwing van het populaire bezoekerscentrum. Via een 'open call' worden exploitanten en ontwikkelaars op geroepen om met een plan te komen.

Biesboschcentrum Dordrecht, centraal gelegen in recreatiegebied de Hollandse Biesbosch, is sinds de opening in 2003 een drukbezocht bezoekerscentrum. Het vormt de toegangspoort tot Nationaal Park De Biesbosch, maar het centrum, met ruim 120.000 bezoekers per jaar, is niet alleen een vertrekpunt. Er wordt een scala aan excursies, activiteiten en rondvaarten georganiseerd. Ook is het mogelijk om hier bootjes en kano's te huren.

Om aan te sluiten bij de wensen van het publiek van vandaag en morgen, wordt het huidige bezoekerscentrum doorontwikkeld tot een ware 'Biesbosch Xperience'. Het centrum in zijn huidige vorm is verouderd en dringend aan vernieuwing toe. Daarnaast is Nationaal Park De Biesbosch vorig jaar, als onderdeel van NLDelta Biesbosch-Haringvliet, benoemd tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Daar hoort een bezoekerscentrum bij dat recht doet aan een nationaal park van wereldklasse.

Parkschap Nationaal Park De Biesbosch maakt graag gebruik van de innovatieve en ondernemende kracht van private partijen om de locatie van het huidige Biesboschcentrum Dordrecht door te ontwikkelen en te vernieuwen tot een ware 'Biesbosch Xperience'. Het betreft hier de bestaande functies: informatievoorziening, educatie, horeca en waterrecreatie en tevens mogelijke uitbreiding met nieuwe functies en faciliteiten zoals verblijfsaccommodaties.

Op 15 februari werd een 'open call' gepubliceerd, waarin ondernemers worden uitgenodigd een plan in te dienen. De 'open call' heeft een looptijd van 6 weken en sluit 31 maart. Tot 8 maart bestaat de mogelijkheid om schriftelijk vragen te stellen.

Voor informatie, het downloaden van de briefing, de brochure en een marktscan van Biesboschcentrum Dordrecht, kunnen geïnteresseerde ondernemers terecht op www.np-debiesbosch.nl.