Bieshaar neemt afscheid van SDD

SLIEDRECHT Na een periode van 10 jaar neemt Yvonne Bieshaar in maart afscheid als directeur van de Sociale Dienst Drechtsteden. Ze wordt per 15 maart directeur sociaal domein van de gemeente Eindhoven.

In de afgelopen 10 jaar leidde ze de fusie van de zes sociale diensten van de zes gemeenten in de Drechtsteden tot één sociale dienst en was ze verantwoordelijk voor de invoering van de decentralisaties van de Participatiewet en Wmo. Bij Bieshaar staat de verbetering van de dienstverlening voor klanten altijd voorop. Vanuit die visie zorgde ze voor een uitbreiding van de digitale dienstverlening en verving ze de afstandelijke balies in de ontvangstruimte door informele zitjes en een koffiebar. Daarbij was de samenwerking met partners, ondernemers, cliëntenorganisaties en medewerkers voor haar van groot belang en toonde zij zich regelmatig in het landelijke en regionale netwerk.

In een periode met economische tegenwind en zware bezuinigingen zocht Bieshaar naar innovatieve manieren om inwoners van de Drechtsteden te kunnen ondersteunen in hun weg naar zelfstandigheid.