• Kelly Petrie

Binnenste Buiten in De Lockhorst

SLIEDRECHT Binnenste Buiten zijn sport- en spelmiddagen voor kinderen van groep 5 tot en met 8 in Sliedrecht. Woensdag 16 januari was alweer de achtste keer dat kinderen voor de nog gesloten deuren van sporthal de Lockhorst ongeduldig stonden te wachten op een actieve middag vol sport- en spelactiviteiten.

door Kelly Petrie

Onder zeer professionele en enthousiaste begeleiding van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (S.O.J.S) werden er verschillende activiteiten aangeboden. Het doel van de stichting is het ontwikkelen en in stand houden van activiteiten die jongeren in staat stellen een eigen bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de samenleving, waarbij de activiteiten afgestemd zijn op de specifieke behoeften van de jongeren.

Zoals alle voorgaande woensdagmiddagen werd ook deze weer goed bezocht. Een medewerker van S.O.J.S. vertelt: ,,Bij de allereerste middag verschenen er wel 135 kinderen. Dat hadden we echt niet verwacht en was ook wel een klein beetje te druk. Je wilt de kinderen ook goed kunnen begeleiden. Door te flyeren op meerdere basisscholen in Sliedrecht, aanplakbiljetten en posters te verspreiden, hebben we geprobeerd zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor dit festijn."

Kinderen die elkaar al kennen, maar ook die gewoon alleen binnenstappen en in het begin nog even onzeker om zich heen lijken te kijken, vinden al snel aansluiting bij andere leeftijdsgenoten. Het allermooiste is om te zien hoe er gelijk goed samengespeeld word en dat de bijkomende beweging een positief effect heeft op de sfeer. Op de vraag aan de kinderen wat nu het allerleukste is om te doen, werd in koor geantwoord dat een potje voetbal toch echt niet mag ontbreken. De aanwezige meiden waren het allemaal eens dat hierna volleybal direct op een dikke tweede plaats staat. Maar naast trefbal, hockey, basketbal en free-running, is er nog veel meer te vinden. Wie meer van de circusachtige capriolen is, denk aan diaboloën of het ouderwetse maar nog altijd populaire tikkertje, kan hier ook goed terecht.

Na afloop kunnen de kinderen voor 2,50 euro nog een duik in het zwembad nemen. Binnenste Buiten vindt plaats tot woensdag 20 februari (elke woensdag van 13.30 uur tot 15.00) uur in sporthal de Lockhorst. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.