• Soms gebeuren er dingen die de spanning hoog opvoeren en de lach dus nog vergroten.

    Onder Ons

Bizarre klucht Onder Ons

SLIEDRECHT Het zal je maar overkomen dat je door je eigen man, je vader, je neef, je buurman of je collega op de bon geslingerd wordt en dan ook nog direct moet betalen. Dan kom je toch in verzet! Hoe? Dat gaan bezoekers meemaken die zaterdag 17 maart naar de voorstelling van Onder Ons in Partycentrum de Lockhorst in Sliedrecht komen.

Onder leiding van regisseur Laurens Sanders is de zevenkoppige crew dit seizoen keihard bezig geweest om weer een leuke voorstelling met goed toneel voor het publiek te realiseren. Onder Ons kon twee nieuwe speelsters met toneelervaring inlijven, die ook direct inzetbaar waren. Inmiddels heeft de groep al enkele voorstellingen achter de rug die heel goed ontvangen werden.

Nu is de traditionele' eigen' Sliedrechtse voorstelling aan de beurt. Met de klucht in twee bedrijven: 'Lach om alles en vergeet het..', geschreven door Hans van Wijngaarden, gelardeerd met zo nu en dan een muzikale touch en sfeervolle bijzondere belichting, wordt het weer een avondje ouderwets lachen.

Simon Kist, een ambtenaar milieuzaken, is op zijn werk met zoveel wetten en regeltjes geconfronteerd, dat hij overspannen is geraakt. Hij is ziek thuis maar daar gaat hij door met zijn werk. Simon 'betrapt' ook zijn familieleden en buren steeds op overtredingen. Hij schrijft zelfs bonnen uit en de boetes moeten door iedereen direct worden betaald. Dat brengt in huis en in de omgeving veel onrust met zich mee en het dreigt volledig uit de hand te lopen. Om Simon van zijn obsessie af te helpen, moeten er drastische maatregelen worden genomen.

De voorstelling op 17 maart begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Tijdens de pauze en na afloop van de voorstelling kan er een drankje worden gedronken in de foyer van het Partycentrum.

Kaarten zijn tot en met 16 maart te bestellen via www.toneelgroeponderons.nl of via 0184-413472/418733. In de voorverkoop zijn de kaarten 10 euro, aan de zaal zijn ze 12,50 euro. Wie vriend is van Onder Ons betaalt 7,50 euro.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Sliedrecht & Cultuur. Op 7 april wordt de voorstelling gespeeld in het Arsenaal in Nieuwpoort.