• Komende zaterdag is het weer tijd voor de jaarlijkse braderie.

    Archief BDUmedia

Braderie op de Kerkbuurt

SLIEDRECHT Op de Kerkbuurt wordt komende zaterdag (9 juni) de jaarlijkse braderie gehouden. Het merendeel van de winkeliers heeft een of meer kramen met aantrekkelijke aanbiedingen. Voor de kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt en meedoen met DrumTastic. De braderie wordt muzikaal omlijst door passende muziek.

door Ria Scholten

Jeffrey van Mourik is samen met zijn vader Bas en leden van het Actiecomité Kerkbuurt druk bezig met de voorbereidingen. ,,De weersverwachting ziet er met een temperatuur van iets boven de twintig graden goed uit", constateert hij tevreden. ,,We hopen op ideaal braderieweer en heel veel bezoekers. Behalve de plaatselijke ondernemers staan er ook standhouders uit de Alblasserwaard met producten, die normaliter niet op de Kerkbuurt verkrijgbaar zijn. De stand met Tupperware is er weer, evenals de kraam met brocante. Verder is er een imker aanwezig met honingproducten. Een slager verkoopt hartige snacks."

Jeffrey vertelt verder: ,,Voor de kinderen is dit jaar een extra leuk programma opgesteld. Op het Merwedeplein staat een springkussen/klauterbaan, die door Rabobank Merwestroom ter beschikking wordt gesteld. Naast Modelbouwwinkel Het Oude Station staat het springkussen van Brasserie De Dijk. Om 12.00 uur start voor het pand van VDL (voorheen Van Beuzekom) DrumTastic, een swingende drum work-out op een fitnessbal van 75 centimeter. Er kunnen maximaal 25 kinderen tegelijk deelnemen. Op de Kerkbuurt Oost wordt voor hen een vrijmarkt georganiseerd. De markt begint ter hoogte van Kom aan Tafel en Anne de Vries. De kinderen mogen worden begeleid door een ouder of verzorger. Er is plaats voor maximaal vijftig kinderen en er zijn nog maar een paar plekjes vrij. De plaatsen worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Aanmelden is mogelijk bij Brasserie De Dijk. De kosten bedragen één euro, inclusief een ijsje."