• Ruben van der Sterren / ZHZActueel.nl
  • Ruben van der Sterren / ZHZActueel.nl
  • Ruben van der Sterren / ZHZActueel.nl
  • Ruben van der Sterren / ZHZActueel.nl

Brand in woning aan de Thorbeckelaan

SLIEDRECHT - Een brand in Sliedrecht is maandagochtend 9 februari naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een wasdroger. De droger vloog net na 10.50 uur door nog onbekende oorzaak in brand in een woning aan de Thorbeckelaan. De bewoonster ontdekte de brand en belde 112. Brandweer Sliedrecht kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse en ook een ladderwagen van de Papendrechtse brandweerpost spoedde zich naar de brand.

 

Bij aankomst van de brandweer kwam een flinke hoeveelheid rook uit de woning. De spuitgasten zetten direct een binnenaanval in en wisten de brand te blussen. De bewoonster en haar zoon werden door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, ziekenhuisopname bleek niet nodig.

 

Tijdens de brand was de Thorbeckelaan in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Hoeveel schade de woning door de brand heeft opgelopen is onbekend. De brand, die woedde in een kamer op de eerste verdieping, is volgens een officier van dienst van de brandweer vermoedelijk ontstaan in een wasdroger.

 

Foto's: Ruben van der Sterren / ZHZActueel