• ZHZActueel/Ruben van der Sterren
  • ZHZActueel/Ruben van der Sterren
  • ZHZActueel/Ruben van der Sterren

Brandweer redt Erik Heijkoop uit sloot

SLIEDRECHT De Sliedrechtse brandweer heeft vanavond aan de P.C. Hooftlaan Erik Heijkoop uit het water gered. Heijkoop was met zijn elektrische rolstoel van het trottoir geraakt en in de sloot bij de voetbalkooi beland. Brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse en wisten hem uit het water te halen. Heijkoop is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Hij is inmiddels weer thuis en laat weten dat het goed met hem gaat.

Erik Heijkoop is in Sliedrecht bekend geworden door diverse acties waarmee hij geld inzamelt voor de strijd tegen MS, de ziekte waar hij aan lijdt. Zo beklom hij op zaterdag 9 juli nog de trappen van de Amsterdam Arena. Hart van Nederland besteedde aandacht aan de actie.

Het is niet bekend hoe Heijkoop met zijn rolstoel te water heeft kunnen geraken. Wel twitterde hij kort voor het incident over kriskras geparkeerde fietsen op de stoep langs de P.C. Hooftlaan, waardoor hij er niet langs kon. Of dat te maken heeft met de toedracht kan Heijkoop niet bevestigen. ,,Ik weet niet meer hoe het ging. Ik wijt het aan mijn vermoeidheid van zaterdag", aldus de Sliedrechter.

 

Foto's: Ruben van der Sterren/ZHZActueel