• ZHZActueel.nl / Ruben van der Sterren

Brandweer Zuid-Holland Zuid veel op pad met oud en nieuw

SLIEDRECHT Op oudjaarsdag en in de afgelopen nacht is de brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid regelmatig gealarmeerd. Gisteren was dit zo'n negentig keer en ook de afgelopen nacht (tot 08:00 uur) zo'n negentig keer. De grote meerderheid van de inzetten betroffen buitenbrandjes, zoals brandjes in containers, heggen, speeltuinen, maar ook auto's en fietsen. Daarnaast is elf keer gealarmeerd voor gebouwbranden. Hier betrof het woningen of schuurtjes. Er hebben zich geen grote branden voorgedaan. In Hoornaar zijn twee katten overleden na brand in een woonkamer, een derde kat kon door de brandweer worden gered en maakt het goed.

Het aantal uitrukken van de brandweer is meer dan vorig jaar, toen over dezelfde periode 103 uitrukken zijn geteld. Bij de meeste alarmeringen die spoed vereisten, kon de brandweer door snel optreden ernstige ongelukken of verdere uitbreiding voorkomen. In een enkel geval was het loos alarm, zo spoedde de brandweer zich gistermiddag naar een flat in Dordrecht waar metershoge vlammen op het balkon van een flat werden gemeld. Het bleek te gaan om het aansteken van de barbecue.

In Hoornaar is gisteravond brand geweest in een rijtjeswoning. De begane grond is uitgebrand en de bovenverdieping en de woningen van de buren liepen rookschade op. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De katten wel, en de brandweer heeft helaas twee katten levenloos aangetroffen in de woning. Een derde kat kon wel gered worden uit de woning en na hulp van de dierenambulance maakt het beestje het nu naar omstandigheden weer goed.

De brandweer is dus veel op pad geweest afgelopen nacht. Algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Carlo Post: ,,Ik ben trots bij het zien dat ook in deze bijzondere nacht de organisatie paraat stond en wil mijn waardering uitspreken aan allen die de afgelopen nacht zo hard hebben gewerkt."