• Gemeente Sliedrecht

Brede school twee dagen dicht voor vloeronderzoek

SLIEDRECHT Brede School Baanhoek - West aan de Menuet/Vivaldilaan in Sliedrecht sluit op maandag 30 en dinsdag 31 oktober de deuren in verband met onderzoek naar de vloerconstructie. Dat heeft de gemeente zojuist laten weten.

Leerlingen en leerkrachten van School Bleyburgh en Anne de Vries School zijn daarom de komende dagen vrij. Een tijdelijke locatie voor de scholen is niet gevonden. Kinderen van Eigenwijs Kinderopvang worden opgevangen op de locaties Deltalaan en Prickwaert. Ouders en kinderen van de twee scholen en kinderopvang zijn inmiddels geïnformeerd.

De gemeente neemt dit besluit vanwege de inventarisatie naar gebouwen met een specifiek type breedplaatvoeren met eenzelfde constructie als een parkeergarage dichtbij Eindhoven Airport, die zaterdag 27 mei deels instortte. Naar aanleiding daarvan riep het Ministerie van Binnenlandse zaken de gemeenten op om te kijken of er meer gebouwen met dezelfde vloerconstructie gebouwd zijn. Dat is bij de brede school in Baanhoek-West het geval. De gemeente wil geen enkele risico nemen, blijkt uit een verklaring. ,,Better safe, than sorry", aldus burgemeester Van Hemmen op Twitter.

Uit het eerste technische onderzoek blijkt dat er geen acute maatregelen nodig zijn, maar het onderzoek is nog niet afgerond. Het wachten is op definitief uitsluitsel over mogelijke aanpassingen aan het gebouw dat in september 2016 werd geopend. De gemeente is eigenaar.