• Kinderraad

    Richard van Hoek Fotografie

Burgemeester van Hemmen installeert Kinderraad 2017-2018

SLIEDRECHT Burgemeester Bram van Hemmen heeft woensdagmiddag 20 september de nieuwe kinderraad voor het schooljaar 2017-2018 geïnstalleerd. In aanwezigheid van familie, leerkrachten, buddy's (raadsleden) en jongerenwerkers van SOJS vond dit feestelijke moment plaats in het Raadhuis op het Dr. Langeveldplein. Na de installatie en de officiële foto op het bordes, ontving de kinderraad de opdracht waarmee zij het komende schooljaar aan de slag gaan. Van Hemmen: ,,Spelenderwijs leren kinderen omgaan met democratie. Dat is belangrijk. Daarnaast hebben kinderen meer fantasie dan volwassenen en het plezier van de kinderen is aanstekelijk. Ik verheug mij er op. Er speelt van alles in onze raadzaal en vanmiddag was het van de kinderen."

Iedere basisschool in Sliedrecht is gevraagd twee leden af te vaardigen voor de kinderraad. De kinderraad bestaat uit 16 kinderen van 8 verschillende basisscholen uit groep 7 en 8. Iedere deelnemende school vormt een fractie. De kinderraad bestaat dit schooljaar uit: Fenna en Jayda Middelkoop (Roald Dahl), Fleur Lijflander en Lisanne van de Wege (De Wilgen), Jesse Mourik en Oscar Goedhart (Anne de Vries), Dana de Groot en Owen Leimena (Henri Dunant), Evelien Hartkoren en Nina Schenkel (PWA Valkweg), Ryan de Bruin en Amirtha Thedchanamoorty (PWA Waalsaan), Aron Karens en Lucas van den Bergh (Calvijn), Dries ten Have en Mylène de Jong (Oranje Nassau). De buddy's voor dit jaar zijn de raadsleden: Mark Verheul, Rien Visser, Ton Spek, Jennifer Lanser en burgerraadslid Thea de Ruijter.

Het college van B&W vraagt de kinderraad om mee te denken over de invulling van een deel van het Recreatief Knooppunt Sliedrecht. Als de kinderen het voor het zeggen zouden hebben, hoe zou een deel van het Recreatief Knooppunt Sliedrecht er dan uitzien? Hoe denkt de kinderraad hierover? Welke waardevolle ideeën kan de kinderraad het project meegeven?

Met de opdracht gaat de kinderraad de komende maanden aan de slag. Zij doen dit op dezelfde wijze als de echte gemeenteraad volgens de zgn. BOB-structuur (beeldvormend/oordeelsvormend/besluitvormend) en worden hierbij ondersteund door de buddy's en jongerenwerkers van SOJS.