Buurt in de weer met Pleinfeest

SLIEDRECHT In de Groenenweer, Leenweer en een deel van de Reinenweer is de laatste tijd hard gewerkt. De straten, brandgangen en speelplaatsen zijn opgehoogd en er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst op het pleintje dat voor een groot deel dreigde te verdwijnen. De buurtbewoners klommen op de barricaden en vonden gehoor bij de gemeente met als resultaat een totaal gerenoveerd speelpleintje. Om deze 'upgrade' te vieren houdt de buurt op zaterdag 21 mei een groot Pleinfeest met alle bewoners.

Voor de organisatie van het feest hebben de initiatiefnemers een buurtcomité opgericht: het comité Pleinfeest Craijensteijn N-O. ,,In principe is het speciaal voor dit pleinfeest opgericht, maar wellicht is het de opmaat voor meer initiatieven in de toekomst", zegt Joost Verhoef, een van de leden van het comité, dat verder bestaat uit Diana Boogaard, Annemarie Groenendijk, Yvonne Scheurwater, Alice Noordzij en Mariska Lemmen.

Het feest wordt gehouden op de speelplaats van de Groenenweer/Reinenweer en het pleintje tussen de Leenweer en de Groenenweer. Op de gerenoveerde speelplaats opent wethouder Hanny Visser om 14.00 uur het feest. Daarna beginnen allerlei spelactiviteiten, zoals blikgooien, eendjesrace, een werpspel, tafeltennis en ballontrappen. Ook mogen kinderen zich verkleden voor een fotoshoot en vanaf 14.30 uur komt er een dame met een grabbelrok langs. Om 15.30 uur wordt het IJsmanneke verwacht.

Op het pleintje tussen de Leenweer en de Groenenweer wordt een terrasje ingericht: 'La Place Entre Nous'. Daar kunnen de buurtbewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. Ook is er een springkussen en kunnen de kinderen zich laten schminken en hun nagels laten lakken. Vanaf 16.00 uur is het terras geopend. Vanaf 17.00 uur is er voor alle kinderen een pannenkoek en voor de volwassenen een warm hapje.

Tot slot is er een verloting waarmee een sapcentrifuge (beschikbaar gesteld door KPS Keukens) gewonnen kan worden. De attracties voor kinderen zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van De Groot Schagen en de gemeente.

'PERSOONLIJK CONTACT'

Maandagavond zijn alle bewoners uitgenodigd voor het feest. ,,We zijn persoonlijk bij 112 adressen langsgegaan, want we vinden juist het persoonlijke contact met de mensen in de buurt zo belangrijk", vertelt Verhoef. Bij de overhandiging van de uitnodiging kregen de buurtbewoners ook een zaadje van een zonnebloem. ,,Op zaterdag 21 augustus gaan we met het comité nog een keer bij iedereen langs om de bloemen te keuren. Wie heeft straks de grootste bloem?"