• Ruben van der Sterren/ZHZActueel

CDA ziet angst na brand slooppand uitkomen

SLIEDRECHT Het CDA was er al bang voor en nu is het toch weer raak: opnieuw brand in een slooppand aan de Rivierdijk op de locatie Lanser. De zorgen van de fractie zijn terecht geweest, schrijft raadslid Rens den Besten aan het college.

Hij wil weten waarom het college niet eerder aandrong op sloop, zeker na de eerste brand van februari 2016 en helemaal na een eerdere waarschuwing van zijn fractie in oktober vorig jaar. ,,Onze angst dat een van de gebouwen in vlammen zou verdwijnen is wederom waarheid geworden", aldus Den Besten. ,,Daadwerkelijke acties zijn tot vorige week uitgebleven. In onze optiek te laat." Vorige week is begonnen met de sloop van de panden. ,,Wat vindt het college er met het oog op veiligheidsrisico's (voor omwonenden en voor de kinderen die in de panden spelen) van dat het zolang duurt voordat de panden gesloopt zijn?" vraagt Den Besten zich verder af. Ook wil hij van het college weten of de brand van afgelopen dinsdagavond er toe leidt dat de gemeente op andere locaties anders gaat handelen en zo ja, op welke manier.

Op locatie Lanser komen in plaats van de oude gebouwen elf eensgezinswoningen. Naar verwachting gaat de verkoop in februari 2018 van start. Vanaf april tot het najaar van 2018 wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Als er voldoende woningen verkocht zijn, kan de bouw dan van start.