• Jan Wieman

Cliënten De Werf verwennen bewoners Parkzicht met high tea tijdens NL Doet

SLIEDRECHT De cliënten van Leer- Werk- en Activiteitencentrum De Werf van de Gemiva-SVG Groep stroopten vrijdag eens flink de mouwen op in het kader van NL Doet. Normaal worden zij bij hun activiteiten geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers. Nu wilden zij zelf wel eens een keer vrijwilliger zijn en iets voor anderen doen. Zij besloten een uitgebreide high tea te verzorgen voor de bewoners van zorgcentrum Parkzicht. Die kwamen juist terug van een wandeling in de lentezon dus zij konden wel een lekkere versnapering gebruiken.

door Jan Wieman

In de dagen voorafgaand waren op De Werf al de nodige voorbereidingen getroffen, nu konden de cliënten ervan vol trots de resultaten laten zien en vooral proeven. Schalen vol zelfgebakken en -bereide donuts, pizabroodjes, boterkoek, chocola en andere heerlijkheden werden de zaal binnen gebracht en op etagères door hen zelf netjes op de tafels uitgeserveerd. De bijna 100 aanwezigen begroetten hen en hun creaties met applaus. Het duurde niet lang of er konden alweer wat aanvullingen gedaan worden want er werd flink genoten van al het lekkers. ,,Jullie verwennen ons wel hoor, het smaakt echt heerlijk", waren een paar van de complimenten die de verwenners in ontvangst konden nemen.

De cliënten van De Werf verzorgen wel vaker de hapjes voor een kleine bijeenkomst of receptie of een lunch maar voor een zo'n groot aantal mensen was dit nog eerder niet gebeurd.

Op deze manier kon via NL Doet weer eens worden aangetoond dat vrijwilligerswerk leuk is voor twee kanten: de gevers en de ontvangers.